'Grootste verschil voor mij is dat Bundesliga sterker is dan de Eredivisie'

'Grootste verschil voor mij is dat Bundesliga sterker is dan de Eredivisie'

04-03-2018 13:16
8

Zijn competitiedebuut in de Bundesliga moet hij nog maken, maar Justin Hoogma geniet met volle teugen in zijn eerste seizoen in Duitsland. De negentienjarige verdediger maakt vooral minuten in het beloftenelftal van Hoffenheim, waar hij naar eigen zeggen ook veel leert.

"Ik heb een bewuste keuze gemaakt door hier te komen zodat ik een betere voetballer kan worden", zegt Hoogma tegen World Football Index. "Ik dacht dat ik me sneller kon ontwikkelen in de Bundesliga dan in de Eredivisie. De Bundesliga is van een veel hoger niveau dan de Eredivisie. De omgeving bij Hoffenheim is fantastisch en ik denk dat ik grote stappen heb gemaakt het afgelopen jaar. Het grootste verschil voor mij is dat het tempo in de Bundesliga veel hoger is dan in de Eredivisie."

Ook op tactisch gebied is de Duitse competitie sterker dan de Nederlandse competitie, zegt Hoogma. "Naar mijn mening loopt de Eredivisie qua tactiek achter op de Bundesliga. Veel Nederlandse teams spelen in 4-3-3. FC Utrecht onder Erik ten Hag was duidelijk anders dan de rest van de teams. Het was moeilijk om daar tegen te spelen met Heracles."