Bekritiseerde Ajacied: 'Natuurlijk begrijp ik dat de fans Cassierra willen zien'

Bekritiseerde Ajacied: 'Natuurlijk begrijp ik dat de fans Cassierra willen zien'

04-03-2018 17:40
60

Siem de Jong is zelfkritisch na de nederlaag van Ajax op bezoek bij Vitesse. De Jong kreeg voor de tweede week op rij de voorkeur boven Mateo Cassierra en opnieuw resulteerde dat niet in een overwinning van de Amsterdammers. 

Emile van de Sande
ARNHEM

Cassierra doet het goed bij Jong Ajax, maar moest het ook zondag met een invalbeurt doen. Veel Ajax-fans zien liever dat Cassierra vanaf de aftrap de kans krijgt om zich te bewijzen. "Natuurlijk begrijp ik dat, hij is een hele goede spits", zegt De Jong tegen VoetbalPrimeur. "Met mij spelen we op een net iets andere manier. Ik probeer dat op mijn manier in te vullen. In de tweede helft speelden we om elkaar heen, creëerden we kansen én scoorden we allebei, maar vandaag was dat niet genoeg."

De Jong zegt nog niet helemaal tevreden te zijn over zijn eigen spel. "Naja, ik speel in een andere rol. Voorheen speelde ik als een meer teruggezakte spits, nu sta ik dieper. Dan kom je minder in het spel voor. Dat is misschien niet mijn type spel, maar ik probeer het zo goed mogelijk te doen. In het verleden heb ik wel bewezen dat ik in de spits kan spelen. Ik denk dat het niet genoeg was, want we hebben twee wedstrijden niet gewonnen. Dan kijk ik ook naar mezelf en zal ik meer van mezelf eisen", aldus De Jong.