Moeilijke periode na Ajax: In Duitsland heb je ook andere kwaliteiten nodig

Moeilijke periode na Ajax: "In Duitsland heb je ook andere kwaliteiten nodig"

08-03-2018 07:49
21

Paul Verhaegh heeft het opgenomen voor Riechedly Bazoer. De middenvelder van VfL Wolfsburg heeft geen basisplek bij Die Wölfe en moet het doen met invalbeurten. Toch denkt dat Verhaegh dat het goedkomt met Bazoer.

"Vergeet niet dat Rich nog altijd een jonge speler is. En hij heeft talent, absoluut", zegt Verhaegh in een interview met Voetbal International. "Het is voor hem zaak dat verder te ontwikkelen en te zorgen dat hij went aan de Bundesliga. Aan de intensieve wedstrijden."

Het voetbal in Duitsland is heel anders dan in Nederland, stelt Verhaegh. "Bij Ajax, in de Nederlandse competitie, heb je meestal de bal, val je aan, domineer je wedstrijden. In Duitsland heb je ook andere kwaliteiten nodig. Vooral ook op defensief vlak. Dat zijn de stappen die Rich nu moet maken."

Verhaegh vertelt ook over de WK-wedstrijd tegen Mexico, in 2014. Hij kijkt met een dubbel gevoel op die wedstrijd terug. "We speelden in Fortaleza, waar de omstandigheden het extreemst waren. De hitte en de luchtvochtigheid waren onvoorstelbaar. Mexico was daar beter tegen gewapend dan wij."

"Ik stapte het veld op voor de warming-up en wist genoeg. Het werd mijn zwaarste wedstrijd ooit. Ik had niet de kracht en de power die ik normaal wel heb, was na afloop dus ook niet geheel tevreden over mijn eigen spel. Maar de ervaring was onvergetelijk."