Emotionele Diks aanwezig bij begrafenis Astori: Ik mocht met het team mee

Emotionele Diks aanwezig bij begrafenis Astori: "Ik mocht met het team mee"

09-03-2018 13:23
31

Feyenoord-huurling Kevin Diks is persoonlijk getroffen door het overlijden van Davide Astori. Vorig seizoen speelden de twee samen bij Fiorentina.

"Ik heb het er heel moeilijk mee gehad", vertelt Diks aan FOX Sports. "Hij heeft mij heel goed ontvangen toen ik daar kwam. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Ik was in shock toen ik het hoorde en heb meteen oud-teamgenoten gebeld. Ik dacht eerst dat het nep was..."

De vleugelverdediger van Feyenoord, die dit seizoen wordt verhuurd door Fiorentina, was donderdag bij de begrafenis van Astori in Florence. "Ik mocht met het team mee. In een dienst van twee uur hebben we afscheid mogen nemen van Davide. Ik vond dat ik daarheen moest. Nu heb ik het een plekje kunnen geven."

Helemaal afsluiten kan Diks het nog niet. "Het blijft in het nieuws, dus je leest het nog wel. Praten met familie en de mensen om mij heen is het beste. Het blijft moeilijk", zegt hij. Zondag neemt Feyenoord het op tegen AZ. Diks is er ondanks alles klaar voor. "Dat zou Davide ook willen."