Waarschuwing voor Oranje: Daar hebben we heel goede spelers rondlopen

Waarschuwing voor Oranje: "Daar hebben we heel goede spelers rondlopen"

23-03-2018 07:15
19

Met nog minder dan honderd dagen tot de start van het WK moeten er bij Engeland nog de nodige puzzelstukjes worden gelegd. Vooral de defensie en het middenveld vormen een pijnpunt bij de opponent van Oranje.

Volgens BBC-verslaggever Phil McNulty mist de verdediging snelheid. "John Stones komt voor die plek in aanmerking en hij zal ook wel meegaan naar Rusland, maar bij Manchester City speelt hij lang niet altijd", zegt hij tegen de NOS. "Gary Cahill is er nu niet bij, maar die is al 32 jaar en speelt niet altijd bij Chelsea. Michael Keane van Everton zou kunnen, maar hij is uit vorm en er nu evenmin bij."

"De centrumverdedigers die nu zijn opgeroepen, onder wie Tarkowski en Mawson, hebben bij elkaar 27 interlands op hun naam staan, geloof ik. Inclusief de 22 van Stones", vervolgt McNulty, die zich ook zorgen maakt om het gebrek aan creativiteit op het middenveld. "Ik denk dat daarom Wilshere is teruggehaald en ook Adam Lallana erbij is, al komt hij dit seizoen niet zo veel aan bod bij Liverpool." Jordan Henderson en Eric Dier zijn zekerheidjes op het middenveld.

De kracht van de Engelse ploeg ligt in de voorste linie. "Daar hebben we heel goede spelers rondlopen, een aanval met veel snelheid en veel goals", vindt NcNulty. "Harry Kane is nu geblesseerd, ik neem aan dat hij vervangen wordt door Jamie Vardy, maar hij is uitgegroeid tot een spits van wereldklasse. Dat hebben we ook in de Champions League kunnen zien."

Vardy wordt vermoedelijk geflankeerd door Marcus Rashford en Raheem Sterling. "En dan heb je Jesse Lingard nog achter de hand. Hij maakt echt spectaculaire doelpunten. Ja, met de aanval zit het wel goed."