Frank de Boer was geen flop, maar juist een uitstekende trainer

"Frank de Boer was geen flop, maar juist een uitstekende trainer"

23-03-2018 12:43
18

Frank de Boer krijgt bijval uit verrassende hoek. Gary Medel, voormalig speler van Internazionale, is namelijk lovend over de Nederlandse trainer.

De Boer was in 2016 kortstondig werkzaam bij Inter. Na een reeks van slechte resultaten werd hij al in de eerste seizoenshelft op straat gezet. Voor Medel geen reden om slecht over De Boer te praten. Integendeel. "De Boer was geen flop, maar juist een uitstekende trainer", zegt de huidige speler van Besiktas in La Gazzetta dello Sport. "Hij kreeg de tijd niet om zijn ideeën door te voeren."

Dat Medel niet meer voor Inter speelt, heeft niets te maken van trainer Luciano Spalletti. "Of ik weg ben gegaan door hem? Absoluut niet. Hij is een geweldige coach en was heel duidelijk naar me. Hij zei: ik wil dribbelaars in mijn verdediging en middenveld. Ik kan aan meer statische spelers geen beloftes maken, dus bedenk wat je wil. Met een WK aan de horizon kon ik niet het risico nemen om te blijven. Hij stelde voor om in een nummer tien-rol te spelen, maar daaraan wennen zou moeilijk worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s