'Ziyech de beste, niemand begrijpt de heisa in Nederland. Balverlies boeit niet'

'Ziyech de beste, niemand begrijpt de heisa in Nederland. Balverlies boeit niet'

26-03-2018 07:13
42

De hoop van de Marokkaanse voetbalfans is komende zomer tijdens het WK gevestigd op Hakim Ziyech. Volgens oud-international Ali El Khattabi maakt niemand in het Afrikaanse land zich druk om het vele balverlies van de Ajax-spelmaker.

"In Marokko is er geen twijfel, daar is hij de man. Als hij niet meedoet, scandeert het publiek zijn naam", zegt El Khattabi in de Volkskrant. "We hebben best nog wat creatieve spelers, maar Ziyech is de beste. Niemand begrijpt de heisa in Nederland. Want balverlies boeit toch niet als er zoveel moois tegenover staat?"

Ziyech zelf zegt niet de druk te voelen dat een compleet voetbalgek land op hem rekent. "Je moet koel in je hoofd blijven, nuchter in je schoenen staan en geloof in jezelf hebben. Ik heb daar geen moeite mee", stelt de middenvelder, die hoopt op WK-succes. "De poulefase overleven wordt een heel lastig karwei, maar we geloven erin."

"We zijn de underdog, kunnen goed voetballen en hebben veel tegen andere Afrikaanse landen gespeeld, dat is echt vechten. Dus ik heb vertrouwen dat ons dat kan lukken. En daarna zien we wel", besluit Ziyech.

Lees ook"Grappig, eerst werd ik uitgefloten en nu willen ze dat ik voor Oranje speel"