'Ajax kijkt weer rond in Zuid-Amerika: scouts op de tribune voor Argentijn (20)'

'Ajax kijkt weer rond in Zuid-Amerika: scouts op de tribune voor Argentijn (20)'

07-04-2018 11:11
83

Ajax lijkt opnieuw zijn pijlen te hebben gericht op een speler uit Zuid-Amerika. Volgens het Argentijnse Tyc Sports worden de verrichtingen van Argentinos Juniors-aanvaller Nicolás González met bovengemiddelde interesse gevolgd vanuit Amsterdam.

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Argentinos Juniors en Unión Santa Fe van vrijdagnacht Nederlandse tijd zouden zelfs Ajax-scouts aanwezig zijn geweest. González speelde negentig minuten mee en zag zijn ploeg een 3-1 overwinning boeken. De twintigjarige linkspoot kon echter geen doelpunten toevoegen aan zijn seizoenstotaal van zeven treffers. Wanneer Ajax daadwerkelijk tot actie over wil gaan, lijkt het wel de portemonnee te moeten trekken: González heeft nog een contract tot de zomer van 2020.

De Argentijn kan alweer de zesde speler in korte tijd worden die vanuit Latijns-Amerika naar Ajax gaat. Davinson Sánchez, Mateo Cassierra, David Neres, Luis Orejuela en Nicolás Tagliafico staken al de Atlantische Oceaan over om in Amsterdam te gaan voetballen. Bovendien lijkt Ajax, net als PSV, geïnteresseerd te zijn in de Mexicaanse international Rodolfo Pizarro.