'Guardiola kan absolute jackpot pakken: 23 miljoen euro per seizoen'

'Guardiola kan absolute jackpot pakken: 23 miljoen euro per seizoen'

08-04-2018 15:21
10

Kampioen werd hij zaterdag nog niet, maar Pep Guardiola kan zich alvast opmaken voor een lucratieve beloning na zijn tweede seizoen als manager van Manchester City. De Engelse grootmacht wil hem de best betaalde trainer ter wereld maken.

Dat meldt The Mirror zondag. Guardiola staat tot de zomer van 2019 onder contract bij Manchester City en lijkt voorlopig niet te vertrekken. City wil de overeenkomst openbreken en met een jaar verlengen, tot medio 2020. Dat gaat naar verluidt gepaard met een riant jaarsalaris: Guardiola kan 23 miljoen euro gaan verdienen, wat hem de best betaalde trainer ter wereld zou maken.

Guardiola heeft afgelopen maand al een gesprek gehad met eigenaar Sheikh Mansour en voorzitter Khaldoon Al Mubarak in Abu Dhabi. In dat gesprek heeft de Spaanse succescoach aangegeven dat hij openstaat voor een langer verblijf bij Manchester City, dat onder zijn leiding dichtbij de derde landstitel in de clubhistorie is. Daarnaast is de club nog actief in de Champions League en werd dit seizoen al de League Cup gewonnen.