'Hij kan alleen voor Oranje spelen, maar Spanje heeft wel gevraagd hoe het zit'

'Hij kan alleen voor Oranje spelen, maar Spanje heeft wel gevraagd hoe het zit'

11-04-2018 14:19
73

Nu het sportief gezien niet goed gaat met het Nederlands elftal, wordt er flink wat talent naar voren geschoven. Ook de veertienjarige Xaxi Simons, die al jaren bij FC Barcelona speelt en een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding is. Zijn vader Regilio Simons begrijpt dat hij genoemd wordt als de mogelijke redder van Oranje.

"Ik begrijp het allemaal. Want Nederland zit in een flinke dip", zegt Simons senior tegen VICE Sports. "Misschien is het beter dat hij niet wordt genoemd, maar hij is natuurlijk wel één van de talenten. Het enige wat ik thuis zeg: je kunt er niks mee, je bent pas 14. Jij speelt echt nog lang niet in het Nederlands elftal."

Simons speelt nu bij Oranje O15. "Er valt nog niet echt te kiezen. Hij kan alleen voor Oranje uitkomen, omdat hij alleen een Nederlands paspoort heeft. Dan zou hij een Spaans paspoort moeten aanvragen. De Spaanse bond heeft al wel eens gebeld om te vragen hoe het zit."

Wat als Simons uiteindelijk alsnog voor Spanje kiest? "Hij is in Spanje opgegroeid, hij spreekt vloeiend Spaans en Catalaans. Nederlands heeft hij alleen geleerd door het met ons te praten. Ik zeg altijd: hij moet zelf beslissen. Maar ik zou het zeker begrijpen."

Lees ookOranje-hoop Xavi Simons in voetsporen Messi: "Hij kiest voor Nederland"