Advocaat: Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote

Advocaat: "Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote"

25-04-2018 13:32
10

Dick Advocaat steekt de loftrompet over Robin van Persie. De huidig Sparta-trainer werkte bij Fenerbahçe samen met de 34-jarige aanvaller van Feyenoord en is lyrisch over diens kwaliteiten.

Van Persie was zondag met een fraaie stift trefzeker in de bekerfinale tegen AZ. "Het gaat nu precies zoals bij Fenerbahçe", zegt Advocaat in De Telegraaf. "In de wedstrijden die hij wél meedeed, zoals tegen Galatasaray (2-0, beide goals Van Persie) en Besiktas (1-0, Van Persie), wonnen we en scoorde hij ook gelijk. Als hij fit is, is hij nog steeds een geweldenaar, dat kon je op trainingen bij ons zien."

"Als hij dan gaandeweg steeds fitter werd… Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote, hoor", vervolgt Advocaat. De voormalig bondscoach begrijpt de strijd die Van Persie levert om fit te worden. "Het kostte zoveel kracht. Als je ziet hoe hij met zijn lichaam bezig is, daar had ik echt veel respect voor. Hij deed er écht alles voor."

Advocaat weet niet of Van Persie nog een jaar doorgaat bij Feyenoord. "Hij moet zelf een besluit nemen over zijn toekomst. Hij is wijs genoeg om te weten wat hij wil."