Van Aanholt scoort tijdens Crystal Palace-feest, belangrijke zege voor Hoedt

Van Aanholt scoort tijdens Crystal Palace-feest, belangrijke zege voor Hoedt

28-04-2018 18:03
5

Crystal Palace heeft een reuzenstap op weg naar lijfsbehoud gezet. De club van Patrick van Aanholt walste thuis over Leicester City heen en staat zes punten los van de degradatiezone.

The Eagles beleefden onder Frank de Boer een desastreuze start van het seizoen, maar wisten onder diens opvolger Roy Hodgson de weg naar boven te vinden. Van Aanholt was zaterdagmiddag één van de vijf doelpuntenmakers op Selhurst Park. De linksback zorgde in de slotfase voor de 4-0 en zag Christian Benteke uit een penalty de vijfde treffer aantekenen. Eerder al hadden Wilfried Zaha, James McArthur en Ruben Loftus-Cheek het net gevonden.

Crystal Palace staat zes punten voor op nummer achttien Southampton, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft. The Saints, met Wesley Hoedt in de basis, boekten zaterdagmiddag een cruciale 2-1 overwinning op Bournemouth: voormalig FC Groningen- en FC Twente-aanvaller Dusan Tadic was de gevierde man met twee treffers.

Hekkensluiter West Bromwich Albion mag nog altijd voorzichtig dromen van lijfsbehoud. The Baggies boekten met dank aan Matt Phillips een verrassende overwinning op bezoek bij Newcastle United en staan vijf punten achter de veilige nummer zeventien Swansea City. De Welshmen komen later op de zaterdag echter nog in actie tegen Chelsea: wanneer Swansea wint, degradeert WBA alsnog.

Overige uitslagen:
Burnley-Brighton & Hove Albion 0-0
Huddersfield Town-Everton 0-2