Feyenoord en Van Geel leggen linksbuiten vast: 'Ontwikkelt zich razendsnel'

Feyenoord en Van Geel leggen linksbuiten vast: 'Ontwikkelt zich razendsnel'

02-05-2018 15:57
20

Feyenoord ziet toekomst in Marouan Azarkan. De zestienjarige linksbuiten heeft woensdag een meerjarig profcontract gesigneerd in De Kuip. Azarkan ligt nu tot medio 2021 vast bij Feyenoord. 

De onttroonde landskampioen meldt dat via de officiële kanalen. "Ik speel al sinds de D-tjes bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Mijn doel is om hier te slagen bij Feyenoord en dit contract is een goede stap in die richting en een teken van vertrouwen. In de toekomst ga ik er alles aan doen om een vaste waarde te worden voor deze mooie club", wordt de tiener geciteerd. 

Technisch directeur Martin van Geel is blij met het vastleggen van de buitenspeler. "Marouan is nog jong, maar heeft laten zien zich razendsnel te ontwikkelen. Het blijft bijzonder om een talent dat jarenlang de Feyenoord Academy heeft doorlopen een eerste contract aan te bieden. Het is een technische linksbuiten die volgend seizoen zal doorstromen naar Feyenoord Onder 19."

Afgelopen zomer schreven Italiaanse media dat Juventus en Hamburger SV Azarkan op het oog hadden. 

Van der Kust
Ook Daudè van der Kust is vastgelegd door Feyenoord. De negentienjarige rechtsbuiten heeft getekend tot medio 2019. "Daudè is een sterke en enorm snelle rechtsbuiten met specifieke kwaliteiten. Net als Joel Zwarts is hij een waardevolle toevoeging voor Jong Feyenoord komend seizoen", aldus Van Geel.