'Barcelona denkt aan verdediger en moet vóór 1 juli toeslaan: anders 45 miljoen'

'Barcelona denkt aan verdediger en moet vóór 1 juli toeslaan: anders 45 miljoen'

11-05-2018 08:59
6

FC Barcelona blijft zoeken naar defensieve versterkingen en was woensdag in Sevilla om Clément Lenglet aan het werk te zien tegen Real Madrid. De verdediger van Sevilla is voor 1 juli nog voor een zacht prijsje op te halen.

Dat meldt de krant Marca. Barcelona heeft voor volgend seizoen al de beschikking over Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen en Yerry Mina in het hart van de defensie, maar de club blijft vissen in de vijver. Lenglet van Sevilla is het volgende doelwit.

De Franse verdediger is om meerdere redenen aantrekkelijk voor de Catalanen. Allereerst vanwege zijn kwaliteiten, maar ook omdat hij voor 1 juli op te halen is voor 30 miljoen euro. Een dag later kost hij 45 miljoen euro, zo is contractueel vastgelegd. Ook het salaris is makkelijk op te hoesten voor Barcelona, want Lenglet is nog maar 22 jaar oud.

Barcelona houdt met de mogelijke komst van Lenglet rekening met een vertrek van Samuel Umtiti, die al een tijdje in onderhandeling is over een nieuw contract, maar nog altijd niet verlengd heeft. De club acht de kans aanwezig dat Umtiti de Barça-deur na dit seizoen achter zich dichttrekt. Lenglet staat dan klaar om het gat te dichten. Ook heeft Barcelona dan iemand klaar staan voor het geval er iets met Yerry Mina of Thomas Vermaelen gebeurt.

Aanvankelijk had Barcelona de pijlen gericht op Matthijs de Ligt (Ajax), maar in Spanje werd donderdag gemeld dat de club afziet van de komst van de verdediger, omdat hij waarschijnlijk te duur gaat worden gezien het feit dat Mino Raiola zijn belangen behartigt.