VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

14-05-2018 12:00
60

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van linksbuiten zijn:

Hirving Lozano (PSV)
De miljoenenaankoop uit Mexico had een ongekende impact tijdens zijn debuutseizoen in de Eredivisie. Lozano scoorde erop los en leverde met zeventien goals en acht assists een grote bijdrage aan de derde PSV-titel in de laatste vier seizoenen. Als Chucky óók nog een goed WK speelt in Rusland, lijkt een transfer naar een Europese topcompetitie een formaliteit. 


Justin Kluivert (Ajax)
Het gonst al maanden van transfergeruchten rond Kluivert en daardoor zou je bijna vergeten dat de negentienjarige vleugelaanvaller een uitstekend seizoen achter de rug heeft in Amsterdam. De cijfers na 30 Eredivisie-duels: tien goals en vijf assists. Kluivert bekroonde een prima jaar in maart met een debuut in Oranje. 


Zakaria Labyad (FC Utrecht) 
Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong gebruikten hem dit seizoen vaak op 10 en in de spits. Labyad oogt echter het meest dreigend wanneer hij op links de ruimte en de vrijheid heeft om acties te maken en rechtsbacks het leven zuur te maken. Na een uitstekend jaar - veertien goals, negen assists - lonkt nu een transfer naar Ajax. 


Bryan Linssen (Vitesse)
Kan nu al terugkijken op een meer dan uitstekend debuutjaar in Arnhem. Linssen, in de zomer overgenomen van FC Groningen, scoorde liefst vijftien keer. Ook leverde hij acht assists af. Plaatsing voor Europees voetbal zou de perfecte bekroning zijn. Deze week neemt Vitesse het in de finale van play-offs op tegen FC Utrecht. 


Youness Mokhtar (PEC Zwolle)
Voor zowel PEC Zwolle als Mokhtar was de tweede seizoenshelft er een om héél rap te vergeten. Tijdens de eerste maanden van het seizoen leek alles te lukken. Met zijn karakteristieke actie - naar binnen vanaf links, uithalen met rechts - maakt Mokhtar veel indruk. Hij eindigde het seizoen met acht treffers en vijf assists. Nu is de oud-speler van FC Twente en PSV transfervrij en mikt hij op een lucratief avontuur. 

Wie is volgens jou de beste linksbuiten van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper