Van der Vaart verlaat Midtjylland met prijs: club voor tweede keer kampioen

Van der Vaart verlaat Midtjylland met prijs: club voor tweede keer kampioen

21-05-2018 20:08
24

FC Midtjylland heeft maandag haar tweede landstitel behaald dankzij een 1-0 overwinning op Horsens. De bijdrage van Rafael van der Vaart aan dit succes was minimaal: slechts twee keer kwam hij dit seizoen binnen de lijnen en daarin was hij goed voor zes speelminuten. Deze zomer zal hij de club verlaten.

Ruim twee maanden geleden behoorde Van der Vaart voor het laatst tot de wedstrijdselectie van trainer Jess Thorup. Vanaf de tribune zag hij hoe Marc Dal Hende het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Achteraf bleek dat Midtjylland ook bij een nederlaag de titel zou hebben gegrepen, omdat Brøndby IF tegelijkertijd punten morste in de kampioenspoule. Aalborg BK hield de ploeg op 1-1.

Over de toekomst van Van der Vaart bestaat nog veel onduidelijkheid. De 109-voudig Oranje-international zou wel geïnteresseerd zijn in een overgang naar Esbjerg fB, waar landgenoot Ted van Leeuwen als technisch directeur werkzaam is. Ook een terugkeer naar Nederland sluit hij niet uit. Telstar zou hem graag willen inlijven voor het komende seizoen.