Voetbal International: Kluivert definitief naar Roma, volgende prooi is Ziyech

Voetbal International: Kluivert definitief naar Roma, volgende prooi is Ziyech

08-06-2018 12:43
139

Justin Kluivert vertrekt naar AS Roma. Dat meldt Voetbal International vrijdag. De Italiaanse club is nog niet uitgeshopt in Amsterdam: Hakim Ziyech zou de volgende prooi zijn.

Roma heeft volgens VI een akkoord bereikt met Ajax over de transfer van Kluivert en betaalt naar verluidt achttien miljoen euro. De Italiaanse club verwacht hem op korte termijn te presenteren. In Rome ligt een vijfjarig contract klaar voor Kluivert, die in de onderhandelingen werd bijgestaan door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Het vertrek van Kluivert bij Ajax komt niet uit de lucht vallen. Aanvankelijk leek het erop dat de negentienjarige aanvaller zijn tot medio 2019 lopende contract zou verlengen, maar de gesprekken daarover belandden enkele maanden geleden in een impasse. Kluivert trok uiteindelijk zijn conclusies en heeft de keuze voor een nieuwe club laten vallen op Roma.

Kluivert speelde 44 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten en negen assists.

Ziyech
Ajax is nog niet verlost van Roma, want de nummer drie van de Serie A heeft óók zijn zinnen gezet op Hakim Ziyech. Voetbal International bevestigt daarmee geruchten uit de Italiaanse pers. De 25-jarige Ziyech mag bij een goed bod vertrekken bij Ajax en staat al langer op het Romeinse verlanglijstje. Ook voor hem ligt een vijfjarig contract klaar.