Heerenveen hekelt nieuw competitieschema: 'Dit willen we niet, is frustrerend'

Heerenveen hekelt nieuw competitieschema: 'Dit willen we niet, is frustrerend'

12-06-2018 14:21
55

SC Heerenveen is niet blij met het conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2018/19 dat dinsdag bekend werd gemaakt door de KNVB. Algemeen directeur Luuk Eisenga heeft inmiddels aan de voetbalbond gevraagd of er vaker op zaterdagavond kan worden gespeeld. 

Van de zeventien wedstrijden die nu voor komend seizoen gepland staan in het Abe Lenstra Stadion, speelt Heerenveen er slechts acht op de favoriete zaterdagavond - en daar zijn Heerenveen en Eisenga niet blij mee, blijkt in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

"Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond en spelen dan liefst al onze zeventien competitieduels", aldus de directeur van de Friese formatie. "We snappen wel dat dit niet mogelijk is door restricties die door de KNVB en de gemeente worden opgelegd. Zo moeten we om veiligheidsredenen soms op zondag voetballen. Dat is niet anders."

"Maar dan nog moet op zaterdag om kwart voor acht spelen vaker mogelijk zijn. Dit is niet het programma zoals we dat willen zien en dat is frustrerend."

Lees ook: KNVB presenteert conceptprogramma: PSV en Ajax beginnen thuis, Feyenoord uit