Enorme dreun voor Marokko: verlies tegen Iran na eigen doelpunt in extra tijd

15-06-2018 18:57
196

Marokko heeft tijdens zijn WK-rentree een bijzonder zure nederlaag moeten slikken. Het leek een doelpuntloos gelijkspel aan de wedstrijd tegen Iran over te houden, maar verloor in blessuretijd door een eigen doelpunt van Aziz Bouhaddouz.

De Leeuwen van de Atlas begonnen met Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat in de basis. Laatstgenoemde liep in de slotfase een nare blessure op en moest vervangen worden door broer Sofyan Amrabat. Bij Iran ging Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh in de slotfase per brancard van het veld. Reza Ghoochannejhad bleef negentig minuten lang op de bank.

Marokko begon furieus aan de wedstrijd. Ziyech kreeg al na twee minuten spelen een opgelegde kans, maar maaide jammerlijk over de bal heen. Na twintig minuten spelen hadden de Marokkanen de score moeten openen, maar Mehdi Benatia en Younes Belahnda wisten een rommelige scrimmage niet tot doelpunt te promoveren. Op slag van rust vond er een soortgelijke situatie plaats aan de andere kant van het veld, maar Sadar Azmoun en Jahanbakhsh konden Iran niet op voorsprong schieten.

Beide ploegen legden in de eerste helft nog veel energie in hun spel, maar bleken na rust hun kruit verschoten te hebben. De wedstrijd werd steeds rommeliger en het tempo ging langzaam maar zeker omlaag. Beide ploegen leken met 0-0 genoegen te nemen, maar Iran sloeg in de blessuretijd alsnog toe. De ingevallen Bouhaddouz kopte bij de eerste paal een vrije trap op bijzonder knullige wijze achter doelman Munir Mohand.