'Keizer had hier gewoon de komende drie seizoenen trainer kunnen zijn'

'Keizer had hier gewoon de komende drie seizoenen trainer kunnen zijn'

04-07-2018 20:11
31

Excelsior heeft deze zomer geprobeerd Marcel Keizer naar Kralingen te halen. Dat bevestigt Robin van Galen, sinds kort technisch bestuurder bij Excelsior. De trainer zegde uiteindelijk af en koos voor Al-Jazira uit Abu Dhabi.

"Met Marcel Keizer hebben we echt goede gesprekken gehad. Die had gewoon de komende drie seizoenen trainer van Excelsior kunnen zijn", vertelt Van Galen aan Voetbal International. "Als 'ie zijn hart had gevolgd, had 'ie dat misschien nog echt gewild ook. Maar je hebt met een zaakwaarnemer te maken, dat was wel nieuw voor me. Die zei gewoon dat Keizer maar één keer van Ajax komt en dat hij nu de juiste keuze moest maken."

Ook Ernest Faber en Albert Stuivenberg zaten aan tafel bij Excelsior. De eredivisionist dacht uiteindelijk 'out of the box' en koos voor Adrie Poldervaart, die al in dienst was als fysiotherapeut. Van Galen: "Ja, hij was de fysiotherapeut. Dat wordt dan uitvergroot. Er is niks aan gelogen, maar hij is gewoon al twintig jaar trainer. Twintig jaar! Dan ben je ervaren en bovendien is het een geweldig mens."