'Sporting wil boze Dost in Portugal houden: vriendin van spits grootste obstakel'

'Sporting wil boze Dost in Portugal houden: vriendin van spits grootste obstakel'

16-07-2018 16:47
28

Sporting Portugal gaat proberen om Bas Dost tóch langer voor de club te behouden. Na een incident met hooligans van de Portugese grootmacht in mei wees alles erop dat Dost sowieso zou vertrekken. 

De harde kern van Sporting viel eigen spelers aan in de kleedkamer. Daarbij raakte Dost gewond aan zijn hoofd. De spits was in shock en liet later in een brief weten weg te willen. 

Sportkrant A Bola meldt maandag dat Sporting de oud-speler van VfL Wolfsburg, sc Heerenveen en Heracles Almelo er nu van wil overtuigen om tóch te blijven. Eerder lukte het al om sterspeler Bruno Fernandes over de streep te trekken.  

Groot obstakel is volgens A Bola de vriendin van Dost. Zij voelt zich niet meer veilig en zou vanwege het heftige incident met de hooligans liever vandaag dan morgen haar koffers pakken. Ook haar vertrouwen zal de clubleiding van Sporting dus moeten terugwinnen. 

Gunter Neuhaus, de zaakwaarnemer van Dost, houdt zijn kaken voorlopig stijf op elkaar. "Sorry, ik kan er op dit moment niets over zeggen."