'Géén sprake van akkoord tussen PSV en Iraanse belofte'

'Géén sprake van akkoord tussen PSV en Iraanse belofte'

07-08-2018 14:48
64

PSV gaat zich versterken met Younes Delfi. Dat melden Iraanse media. Delfi is een zeventienjarig toptalent dat in zijn geboorteland bij Esteghlal Khuzestan speelt.

Diverse Iraanse media, waaronder Tasnimnews, laten weten dat Delfi op weg is naar Eindhoven. Naar verluidt legt PSV 550.000 euro neer voor de zeventienjarige vleugelaanvaller, die bekend staat als sensatie. Delfi stond volgens de berichten ook in de belangstelling van het Turkse Besiktas, dat dus misgrijpt. 

Delfi maakte in 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van Esteghlal. Vorig seizoen speelde hij 24 wedstrijden voor zijn huidige club, waarin hij zeven goals maakte. Hij maakte met Iran veel indruk op het WKO17 in India, dat in 2017 gehouden werd. De jonge Iraniër viel mede op door in de groepsfase twee goals te maken en een assist af te leveren. Iran won alle groepswedstrijden en werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Spanje, dat met 3-1 te sterk was.

Update 07/08 14.48: Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, is er géén sprake van een akkoord over de komst van Delfi naar Eindhoven. Het nieuws uit Iran is onjuist. Delfi was inderdaad op stage bij PSV, maar van een koop is momenteel geen sprake.