Van Bronckhorst maakt einde aan discussie: 'Had het vanaf dag één in mijn hoofd'

Van Bronckhorst maakt einde aan discussie: 'Had het vanaf dag één in mijn hoofd'

02-08-2018 15:21
151

Justin Bijlow staat dit seizoen onder de lat bij Feyenoord. Dat heeft Giovanni van Bronckhorst donderdagmiddag bevestigd op de persconferentie in aanloop naar het duel met PSV. 

"Het vertrouwen in Justin is groot. Ik vind dat hij er klaar voor is", aldus de trainer van Feyenoord tegen de aanwezige pers. "Ik had vanaf dag één in mijn hoofd om Justin eerste keeper te maken. We moesten alleen afwachten of Brad (Jones, red.) mocht vertrekken, omdat we nog niet wisten hoe Kenneth (Vermeerd, red.) terug zou komen. Hij zit nu dicht tegen fit zijn aan, dus voor mij was er nooit een probleem."

"Ik ken hem (Bijlow, red.) al een aantal jaar. Heb hem als jeugdkeeper zien komen. Hij is heel talentvol. Hoe hij zijn laatste wedstrijden heeft gekeept, op de training, zijn coaching, voetballend van achteruit", aldus een lyrische Van Bronckhorst. Het betekent dat Kenneth Vermeer, die afgelopen seizoen verhuurd werd, tweede doelman is. 

Zaterdag mag Bijlow zich voor het eerst laten zien: dan nemen Feyenoord en PSV het tegen elkaar op in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.