'Nonchalant' Ajax: Nu was het 3-0, maar bij 1-0 doen ze dat ook. Dat moet eruit

'Nonchalant' Ajax: "Nu was het 3-0, maar bij 1-0 doen ze dat ook. Dat moet eruit"

18-08-2018 12:24
52

Gerard van der Lem heeft zijn twijfels over de huidige Ajax-selectie. De voormalig assistent-trainer van Louis Gaal genoot van de Champions League-wedstrijd tegen Standard Luik, maar vraagt zich af of de Amsterdammers hun wedstrijden ook op een zakelijke manier kunnen winnen, indien nodig.

Van der Lem sluit zich aan bij Ruud Gullit. Deze stelde zaterdagochtend in zijn Telegraaf-column dat Ajax frivool voetbalt, maar dat het de Amsterdammers nog ontbreekt aan 'instelling' en wil om te winnen. "Ik ben het niet altijd met hem eens, maar nu wel. Het voetbal van Ajax is op zich oogstrelend, maar toch moet je dat koppelen aan instelling", vertelt Van der Lem bij NH Sportcafé, geciteerd door Ajax Showtime.

De Amsterdammer was assistent-trainer van het Ajax dat in 1995 de Champions League won, aan de hand van routinier Frank Rijkaard. "Hij kon de bal wel inspelen, maar hij schoot in zo'n slotfase alle ballen de tribune in." Deze mentaliteit mist Van der Lem bij het huidige Ajax. "Ik zag bij Ajax nu nonchalance op het middenveld. Nu was het 3-0, maar bij 1-0 doen ze dat ook. Dat moet eruit. Al moet je vijf of tien minuten alleen maar lange ballen op Huntelaar spelen."