Dubbel afscheid voor Southgate: twee spelers bedanken voor nationale elftal

Dubbel afscheid voor Southgate: twee spelers bedanken voor nationale elftal

Gepubliceerd: dinsdag 28 augustus 2018 om 16:37di 28-08-2018 om 16:37

De Engelse bondscoach Gareth Southgate kan vanaf heden geen beroep meer doen op spits Jamie Vardy en verdediger Gary Cahill. Beide dertigers hebben besloten dat ze niet meer opgeroepen willen worden voor het Engelse elftal.

De 31-jarige Vardy legt zijn besluit uit in gesprek met The Guardian. "Om eerlijk te zijn denk ik hier al een tijdje over na", stelt hij. "Ik word niet jonger en de bondscoach is juist bezig is met een verjonging van het team." Engeland eindigde het afgelopen WK op een keurige vierde plek. "Ik heb daarom tegen Gareth gezegd dat het waarschijnlijk beter is om jongere spelers op te roepen, zodat hij hen kan ontwikkelen." Vardy kwam in totaal tot 26 interlands waarin hij zeven keer scoorde.

Cahill legt zijn besluit uit op het tv-kanaal van Chelsea. "Het is tijd om een stapje terug te doen", aldus de 61-voudig international, die op het WK in Rusland ook geen basisspeler was. "Het voelt als het juiste moment om dat te doen. Als ik in de toekomst ooit nog nodig ben, zal ik er natuurlijk zijn", houdt hij de deur op een kier.

Cahill was met Engeland actief op de WK's van 2014 en 2018 en op het EK van 2016. Het EK van 2012 miste hij door een blessure. "Ik ben heel trots op wat ik bereikt heb bij het nationale team en dat ik een aantal keer aanvoerder van mijn land ben geweest. Ik heb een heel goede relatie met de bondscoach en heb aan het eind van het WK een goed gesprek met hem gehad. Hij begreep mijn situatie, maar we wilden beiden de deur niet volledig sluiten."

Ook Vardy heeft de deur op een kier gehouden. Als de bondscoach door blessureleed in personele problemen komt, kan hij alsnog een beroep doen op het duo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws