Fortuna en Willem II vermaken publiek en scoren acht keer in waar spektakelstuk

22-09-2018 20:22
40

Een heerlijk voetbalgevecht tussen Fortuna Sittard en Willem II is zaterdagavond geëindigd in een gelijkspel. De ontmoeting tussen de nummers acht en elf leverde acht treffers op: 4-4.

Vier goals voor rust en vier goals ná rust: in Zuid-Limburg werden de acht treffers mooi verdeeld. Fortuna Sittard, dat vorige week z'n eerste zege van het seizoen boekte, en Willem II maakten er een lekkere wedstrijd van. Uit een corner maakte Wessel Dammers er na een kwartier 1-0 van voor de thuisploeg. Willem II boog de score daarna om: Ahmed El Messaouid passeerde zijn eigen goal en kort daarna knikt topscorer Fran Sol de 1-2 binnen.

Fortuna kon alsnog de kleedkamer opzoeken met een gelijke stand: Andrija Novakovich tekende in de 40e minuut voor de 2-2. Binnen 20 seconden na de pauze (!) gingen de gasten weer aan de leiding. Ditmaal was Sol de aangeven en haalde Donis Avdijaj de Tilburgse trekker over.

Willem II miste daarna twee goede kansen en moest vervolgens lijdzaam toezien hoe het wederom gelijk werd. Na een voorzet van Mark Diemers werkte Novakovich van dichtbij binnen.

Het kwartje viel daarna wéér de andere kant op. Dan Crowley schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Daarmee was het nog zéker niet gedaan. Invaller José Rodriguez maakte er 4-4 van. Aan de goal zat een luchtje van buitenspel, maar na inmenging van de videoscheids bleek dat de treffer geldig was.

In de resterende tien minuten was het vooral Willem II dat op jacht ging naar de drie punten. Sol was nog dichtbij de 4-5. Zijn inzet werd knap gekeerd.