Bruggink over 'klerelijer' van Ajax: 'Vind ik leuk, daarom is hij belangrijk'

Bruggink over 'klerelijer' van Ajax: 'Vind ik leuk, daarom is hij belangrijk'

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 10:08zo 23-09-2018 om 10:08

Het zou voor Ajax en trainer Erik ten Hag héél fijn zijn als Klaas-Jan Huntelaar zondagmiddag fit genoeg is om te starten tegen PSV. De 35-jarige spits is precies het type dat de Amsterdammers in een topwedstrijd kunnen gebruiken, vindt Arnold Bruggink. 

"Ook in verdedigend opzicht kan Huntelaar met zijn kopkracht bepalend zijn. Hij is iemand die dat natuurlijk goed aanvoelt en ik vind dat handig. Bovendien weet Huntelaar in zulke wedstrijden wel waar het om gaat", zei Bruggink zaterdagavond bij FOX Sports. 

"Dat vind ik wel leuk en daarom vindt Ten Hag hem ook een hele belangrijke waarde. Hij is eigenlijk gewoon een klerelijer, in de positieve zin van het woord."

Huntelaar - dit seizoen zes goals in zes competitieduels - liep woensdag tegen AEK Athene een hamstringblessure op. Er staat een vraagteken achter de naam van de routinier. Zaterdagavond meldden diverse media dat Huntelaar waarschijnlijk 'gewoon' inzetbaar is tegen PSV. De clash tussen de twee titellkandidaten begint om 16.45 uur. 

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(21086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws