Flashback voor Viergever: Mijn gedachten gingen gelijk weer terug naar Nouri

Flashback voor Viergever: "Mijn gedachten gingen gelijk weer terug naar Nouri"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 13:28zo 23-09-2018 om 13:28

De tragedie rond Abdelhak Nouri heeft een zware wissel getrokken op Nick Viergever. De verdediger, die deze zomer Ajax verruilde voor PSV, kreeg vorige week een vervelende flashback toen een man tijdens de training onwel werd en viel.

"Een supporter. Gelukkig bleek het mee te vallen. Toch was er even paniek en mijn gedachten gingen gelijk weer terug naar Abdelhak Nouri", vertelt Viergever aan De Telegraaf. Hij was erbij in Oostenrijk toen Nouri door het noodlot werd getroffen. "Het blijft niet te bevatten. Het ene moment ben je als speler kerngezond en het volgende moment is het over, terwijl alles gemeten wordt en je constant onder toezicht staat. Je moet er niet aan denken, maar je kan je niet altijd voor die gedachte afsluiten."

De impact mag, ook ruim een jaar na dato, niet onderschat worden, aldus Viergever. De Ajax-selectie heeft er het hele seizoen last van gehad. "Sommige jongens speelden van kleins af aan met hem, anderen hadden een innige band met Nouri en zelfs iemand die hem net kende als Klaas-Jan Huntelaar had het er bijzonder moeilijk mee. Die affaire heeft het hele seizoen als een sluier over de spelersgroep gehangen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws