FC Barcelona verslikt zich thuis en lijdt zeldzaam puntenverlies

23-09-2018 22:55
20

FC Barcelona heeft thuis duur puntenverlies geleden tegen Girona. Na de 4-0 overwinning op PSV van komende dinsdag in de Champions League kwam de ploeg thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de competitie.

Zoals verwacht deelde Barcelona de lakens uit in de eerste helft, maar de ploeg van Ernesto Valverde weigerde vroeg afstand te nemen van Girona. Lionel Messi was dicht bij een goal. De Argentijn omspeelde vijf Girona-spelers, maar schoot net naast. Even later was het wel raak. Op aangeven van Arturo Vidal kon de kleine dribbelaar ongehinderd raak schieten.

Na 35 minuten moest Barcelona met tien man verder. Zomeraanwinst Clement Lenglet kwam in een botsing terecht met een speler van Girona, waarna de scheidsrechter op advies van de VAR de videobeelden bekeek. De arbiter was onvergeeflijk en gaf de verdediger een directe rode kaart.

Kort na de rode kaart maakte Girona gelijk. Na stuntelig optreden van Gerard Piqué kon spits Cristhian Stuani uiteindelijk afronden. Girona stevende na de rust af op een grote stunt. Opnieuw was Stuani trefzeker. Nadat een schot werd gekeerd door Marc-André Ter Stegen, kwam de bal voor de voeten van Stuani, die de bal snoeihard in de kruising schoot.

Barcelona had nog veertig minuten om iets aan de achterstand te doen en zette de achtervolging in. De gelijkmaker volgde tien minuten na de 1-2. Uitgerekend Piqué, die er bij de twee tegengoals niet goed uitzag, stond bij de rebound op de juiste plek en schoot binnen: 2-2.

De Catalanen wilden meer dan een gelijkspel en kregen nog kansen via Luís Suarez en Samuel Umtiti, maar een derde treffer was de ploeg niet gegund. Het is het eerste puntenverlies van Barcelona.