Heerenveen-exponenten balen van rol: 'Dat was zwaar klote, heb uitleg gevraagd'

Heerenveen-exponenten balen van rol: 'Dat was zwaar klote, heb uitleg gevraagd'

25-09-2018 19:38
10

Michel Vlap en Kik Pierie zijn niet blij met de manier waarop ze bij sc Heerenveen worden gebruikt. De 21-jarige middenvelder en de 18-jarige verdediger, jeugdexponenten van de club, spelen niet op hun natuurlijke positie.

Vlap stond de laatste weken opgesteld als rechtsbuiten en werd afgelopen weekend tegen Excelsior (3-3) zelfs gepasseerd. "Dat was zwaar klote", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik baalde ontzettend, ik heb ook gevraagd waarom het zo was. Natuurlijk was ik het er niet mee eens. Ik ben blij dat ik na rust mocht invallen, als 10, mijn eigen positie. Het ging hartstikke lekker."

"De trainer moet de poppetjes neerzetten, maar 10 is de plek waar ik graag speel", laat Vlap weten. "Vanaf de zijkant is het minder, ik ben een aanvallende middenvelder die graag rond de spits speelt. Natuurlijk speel je in teamverband, maar je wilt op je eigen positie schitteren."

Ook Pierie moet zich voorlopig bij de situatie neerleggen. Hij brak door als centrumverdediger, maar werd naar de backpositie verplaatst nadat Bulthuis had gesteld dat hij niet meer aan de zijkant wilde spelen. "Ik vind mezelf een linker centrale verdediger, dat is de positie waarop mijn kwaliteiten het best naar voren komen. De club weet dat ook, natuurlijk praat ik daarover met de club."

"Wat er precies wordt gezegd, blijft nu binnenskamers. Op dit moment ziet de trainer dit als beste samenstelling, daar moet ik het mee doen", besluit Pierie.

No Poll