KNVB start nieuwe traditie met 'Oranjehelden': Kuyt en Van der Vaart trappen af

KNVB start nieuwe traditie met 'Oranjehelden': Kuyt en Van der Vaart trappen af

05-10-2018 11:52
23

De KNVB gaat 'Oranjehelden' eren volgens een nieuw beleid, zo meldt de voetbalbond vrijdag. Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart zijn volgende week zaterdag als eerste aan de beurt.

De KNVB stond voorheen ook al stil bij het afscheid van internationals, maar dat gebeurde op uiteenlopende manieren. Daarom is besloten een 'eenduidige traditie' te starten. Kuyt (104 interlands) en Van der Vaart (109 interlands) zijn volgende week zaterdag als eerste aan de beurt. Het Nederlands elftal neemt het dan op tegen Duitsland in de Nations League.

Afscheid nemen van Oranje-internationals gebeurt nadat ze óf zijn gestopt met betaald voetbal, óf wanneer ze hebben aangeven niet langer voor het Nederlands team uit te kunnen of willen komen, aldus de KNVB. Bij de laatste groep is verder van belang dat ze tevens aan hebben gegeven al deel te willen nemen aan een eerbetoon.

In de even jaren wordt bij een thuiswedstrijd in het najaar gezamenlijk afscheid genomen van alle mannelijke internationals die in de twee jaar ervoor gestopt zijn bij Oranje. In oneven jaren gebeurt dit bij de vrouwen. De KNVB is van plan om rond het duel met Duitsland ook de allertrouwste Oranje-fans.

Check het hele draaiboek van de KNVB hier