Opmerkelijk: EA Sports verwijdert Ronaldo van cover FIFA 19 op website

Opmerkelijk: EA Sports verwijdert Ronaldo van cover FIFA 19 op website

Gepubliceerd: vrijdag 5 oktober 2018 om 17:15vr 05-10-2018 om 17:15

EA Sports heeft Cristiano Ronaldo verwijderd van de cover van FIFA 19 op zijn website. De gamegigant sprak donderdag al zijn bezorgdheid uit over de verkrachtingszaak waarvan de Portugese ster wordt verdacht.

Ronaldo prijkte een dag geleden nog op de website van EA Sports, maar zijn foto is nu weggehaald. Dat lijkt alles te maken te hebben met de aantijgingen aan het adres van de 33-jarige aanvaller. 'We houden de situatie nauwlettend in de gaten, omdat we verwachten dat coveratleten en ambassadeurs zich gedragen op een manier die overeenkomt met de waarden van EA', meldde het bedrijf al in een verklaring aan AP. Ronaldo stond de laatste twee edities van de FIFA-serie op de cover.

De Amerikaanse Kathryn Mayorga vertelde vorige week in het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Ronaldo haar in 2009 zou hebben verkracht in een hotel in Las Vegas. De politie heropende het onderzoek deze week. Ook een andere belangrijke sponsor van Ronaldo, Nike, liet weten 'erg bezorgd' te zijn. Het Amerikaanse sportmerk werkt al sinds 2003 samen met Ronaldo. In 2016 tekende de Portugees een contract 'voor het leven' voor naar verluidt bijna 900 miljoen euro.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws