Arsenal dendert door in Premier League en imponeert met bijzondere teamgoal

07-10-2018 14:50
18

Arsenal heeft de smaak te pakken in de Premier League. Op bezoek bij stadgenoot Fulham boekte de ploeg van manager Unai Emery de zesde competitiezege op rij: 1-5.

Arsenal won de afgelopen weken van West Ham United, Cardiff City, Newcastle United, Everton en Watford en boekte daarnaast zeges in de Europa League en League Cup. Zondag werd ook Fulham aan de zegekar gebonden. Alexandre Lacazette opende in de eerste helft de score namens The Gunners.

De bezoekers uit Noord-Londen konden niet heel lang genieten van de voorsprong. Op slag van rust stiftte André Schürrle Fulham met veel gevoel op gelijke hoogte. Na rust brak het verweer van Fulham, dat de meest gepasseerde verdediging van de Premier League heeft, alsnog. Lacazette maakte zijn tweede van de middag.

Vervolgens ging het snel. Aaron Ramsey, koud in het veld, maakte de 1-3 na een werkelijk fantastische aanval en Pierre-Emerick Aubameyang zette de kers op de taart met de 1-4 én 1-5 Door de zege klimt Arsenal naar de derde plaats. Rivaal Tottenham Hotspur heeft evenveel punten (achttien). Fulham blijft de nummer zeventien van de Premier League.