Rel in België: scheidsrechter zet 'te aanvallende' Oostende-mascotte stadion uit

Rel in België: scheidsrechter zet 'te aanvallende' Oostende-mascotte stadion uit

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 13:34ma 22-10-2018 om 13:34

Bij elke thuiswedstrijd van KV Oostende zijn 'Manten' en 'Kalle' aanwezig. Zondag gingen de twee mascottes van de Belgische club blijkbaar te ver: scheidsrechter Nathan Verboomen zette Kalle het stadion uit vanwege een 'te aanvallende houding'.

De man in kwestie, die in het dagelijks leven Marco Deconijnck heet, biedt op Facebook zijn excuses aan. 'Bij het begin van de rust liep ik (Kalle) richting Jordi Vanlerberghe waar scheidsrechter Verboomen dichtbij stond. De scheids vond dat ik daarbij een te aanvallende houding aannam. Er waren gebaren richting de speler en dus niet richting Dhr Verboomen specifiek', doet Deconijnck zijn verhaal.

'Zijn reactie aan de ene kant is wel te begrijpen na de gebeurtenissen die de laatste weken plaatsvonden in het Belgische voetbal (fraude- en matchfixingschandaal, red.). Mascottes dienen om de sfeer op en rond het veld te verbeteren en om de toeschouwers te animeren. Wij hebben absoluut geen bedoelingen om de zware taak van de arbitrage te verstoren.'

Scheidsrechter Verboomen was meedogenloos. 'Ondanks dit werden Manten en Kalle van het veld gestuurd. Ik (Kalle) werd uit het stadion gezet op vraag van de scheidsrechter. Bij deze wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan zowel de arbitrage als fans die zich hierdoor aangevallen voelen. Dit is nooit mijn bedoeling geweest.'

Zonder de steun van Kalle verloor KV Oostende met 0-4 van KAA Gent. In onderstaande video zijn de twee mascottes van de Jupiler Pro League-club op archiefbeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws