'KNVB opent onderzoek naar Korotaev: harde deadline Roda JC van tafel'

'KNVB opent onderzoek naar Korotaev: harde deadline Roda JC van tafel'

24-10-2018 20:08
42

Roda JC gaat voorlopig geen harde deadline stellen aan investeerder Aleksei Korotaev. De Zwitsers-Russische zakenman is in Dubai verwikkeld in meerdere juridische procedures. Ook opent de KNVB een onderzoek naar Korotaev.

Voordat Roda een beslissing neemt, wacht het dat onderzoek af, meldt de Limburger woensdagavond. Korotaev bezit op dit moment twintig procent van de aandelen van de Keuken Kampioen Divisie-club uit Kerkrade. De rest is nog altijd in handen van eigenaar Frits Schrouff, die het beheer heeft afgestaan aan een groep vermogende investeerders, de G6.

Korotaev geldt nog altijd als de voornaamste kandidaat om Roda over te nemen. Carel Bouckaert, voorman van de G6, gaf eerder echter aan dat Roda 'niet eeuwig kan blijven wachten' en wilde rond de winterstop duidelijkheid hebben. Die deadline is nu van tafel, omdat de KNVB een onderzoek gaat voeren naar de zakenman. Dat doet de bond altijd als iemand meer dan 25 procent van de aandelen van een club wil overnemen.

Bouckaert laat aan de regionale krant weten dat die screening pas rond 1 februari afgerond is. Voor die tijd zal Roda geen definitieve beslissing nemen over een eventuele overname. De Limburgers werken op de achtergrond wel aan een scenario zonder Korotaev.

Lees ook'Korotaev krijgt boete van 18 miljoen opgelegd in Dubai en overweegt beroep'