Update: 'Veel wijzigingen bij PSV tegen RKC, Romero en Teze niet bij selectie'

Update: 'Veel wijzigingen bij PSV tegen RKC, Romero en Teze niet bij selectie'

30-10-2018 14:55
83

PSV begint dinsdagavond met een vermoedelijk sterk gewijzigd elftal aan het bekerduel met RKC Waalwijk. De kans bestaat dat trainer Mark van Bommel zijn volledige elftal omgooit voor de bekerwedstrijd.

De kans is groot dat Van Bommel dinsdagavond elf andere namen het veld instuurt dan afgelopen weekend tegen FC Groningen. "Ik wil het eerst aan mijn spelers vertellen", verklaarde hij maandag volgens Eindhovens Dagblad tijdens de persconferentie. Volgens ED is het voor sommige spelers de enige kans om zich te bewijzen. Spelers als Eloy Room, Trent Sainsbury, Nicolas Isimat-Mirin en Aziz Behich zijn bijvoorbeeld te oud om in actie te komen voor Jong PSV.

Het ED verwacht ook dat talenten als Mauro Júnior, Cody Gakpo Jordan Teze en mogelijk ook Maxi Romero binnen de lijnen verschijnen. Steven Bergwijn is nog een twijfelgeval, maar het lijkt uitgesloten dat hij dinsdagavond in actie komt.

In de vorige ronde rekende een sterk gewijzigd PSV af met de amateurs van Excelsior Maassluis. Van Bommel greep de wedstrijd tegen de tweedivisionist toen ook aan om zijn reserves en aanstormende talenten aan het werk te zien. Hij voerde toen elf wissels door ten opzichte van de gewonnen topper tegen Ajax. In die wedstrijd maakten Michal Sadilek en de ingevallen Matthias Verreth hun officiële debuut.

Update 14:55 uur: Jordan Teze en Maxi Romero zijn er dinsdagavond niet bij. Zij reizen met Jong PSV af naar Engeland, waar ze woensdag in actie komen in de Premier League International Cup. Dat meldt PSV via de officiële kanalen. Coach Dennis Haar neemt achttien spelers mee. Woensdag is Derby County de tegenstander.