Nederlander moet verplicht Duits spreken in Bundesliga: 'Heb zelfs eigen leraar'

Nederlander moet verplicht Duits spreken in Bundesliga: 'Heb zelfs eigen leraar'

31-10-2018 16:17
32

Joshua Brenet heeft na een moeizame start bij TSG Hoffenheim inmiddels zijn draai gevonden. De van PSV overgekomen back heeft nog wel wat moeite met de Duitse taal, zo zegt hij in gesprek met PSV TV

"Het is verplicht om Duits te spreken, dus daar ben ik hard mee aan het werk. Ik heb zelfs al mijn eigen leraar, dus dat moet goed komen", begint een optimistische Brenet in gesprek met PSV TV. "Ik denk dat ik aan het eind van het seizoen wel redelijk Duits kan spreken, haha."

Half september raakte Brenet samen met teamgenoot Ishak Belfodil in opspraak, toen de twee om disciplinaire redenen buiten de wedstrijdselectie werden gehouden. Ook dat komt door de nieuwe omgeving en nieuwe taal, verklaart Brenet. 

"Alles gaat hier een beetje anders dan bij PSV. We hebben een aparte app, dus geen WhatsApp, en daar worden alle berichten in gegooid. Ik was er nog niet echt helemaal over uit hoe het precies in z'n werking gaat. Ook met de taal. Toen kwam ik met die andere teamgenoot, die ook nieuw is, te laat omdat we een klein foutje hadden gemaakt. Zo zie je maar, ze zijn veel strenger hier", zegt Brenet met een glimlach.