Speler van Be Quick Zutphen wacht op interlanddebuut: Zou een jongensdroom zijn

Speler van Be Quick Zutphen wacht op interlanddebuut: "Zou een jongensdroom zijn"

04-11-2018 09:40
20

Mousa Nahimana speelt normaal gesproken zijn wedstrijden in de derde klasse bij de zaterdagamateurs van Be Quick Zutphen, maar staat aan de vooravond van zijn interlanddebuut. De twintigjarige linkspoot werd opgeroepen door de nationale ploeg van Burundi.

Een debuut zat er echter nog niet in voor de amateur. "Vijf jaar na mijn komst naar Nederland hebben mijn familie en ik een Nederlands paspoort gekregen. We hebben ons Burundees paspoort toen laten vallen", vertelt de voormalig jeugdspeler van Go Ahead Eagles aan de website van de KNVB. "Om te spelen voor het land heb ik kennelijk ook een Burundees paspoort nodig. Dat kreeg ik pas een paar uur voor de wedstrijd te horen."

Nahimana moest de wedstrijd tegen Mali aan zich voorbij laten gaan, maar heeft goede hoop dat hij later dit jaar alsnog kan debuteren voor Burundi. De speler van Be Quick Zutphen heeft indruk gemaakt op de bondscoach van het Afrikaanse land. "Hij vertelde me dat ik zeker nog een keer opgeroepen zal worden. Een week later lag er inderdaad een nieuwe uitnodiging op de deurmat", vertelt de amateur. Burundi speelt binnenkort tegen Zuid-Soedan. "Ik verwacht dat ik in de tweede helft mee mag spelen. Of dat ik de laatste paar minuten mag invallen. Dat zou een jongensdroom zijn.