'Pablo werd bij Ajax niet gezien als hét toptalent, hij kreeg minder aandacht'

'Pablo werd bij Ajax niet gezien als hét toptalent, hij kreeg minder aandacht'

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 11:41do 08-11-2018 om 11:41

Michel Kreek is trots op Pablo Rosario. De 21-jarige middenvelder van PSV én het Nederlands elftal beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak, nadat hij in de jeugd werd weggestuurd bij Ajax en opnieuw moest beginnen bij Almere City FC.

Kreek gaf Rosario als hoofd opleidingen van Almere City een kans. Een liesblessure was volgens Kreek de voornaamste reden voor zijn vertrek uit de Ajax-opleiding. "En Pablo werd er ook niet echt gezien als hét toptalent", vertelt hij aan Voetbal International. "Hij zat in de jeugd in een geweldige lichting met jongens als Donny van de Beek, Appie Nouri, en Noussair Mazraoui."

"Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht. Dat kreeg Pablo toch minder, maar daardoor ontwikkelde hij zich ook minder snel. De stap naar Almere City is daardoor heel goed geweest voor hem", stelt Kreek. "Hij kreeg direct veel speeltijd en daardoor ging hij met grote sprongen vooruit. Die kans had hij bij Ajax denk ik niet zo snel gekregen."

Kreek heeft altijd de overtuiging gehad dat Rosario zou slagen in de Eredivisie. "Maar hoe hij zich nu manifesteert, verrast me toch in zeer positieve zin. En als ik hem zo zie, dan zit er nog veel meer rek in. Mark van Bommel is wat dat betreft een fantastische trainer voor hem. Die heeft op dezelfde plek de internationale top bereikt, dus die kan hem de details aanreiken. En Pablo is net een spons, hij doet echt iets met alles wat je hem meegeeft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws