Emery aangeslagen na horrorblessure Welbeck: 'Hij heeft zijn enkel gebroken'

Emery aangeslagen na horrorblessure Welbeck: 'Hij heeft zijn enkel gebroken'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 08:26vr 09-11-2018 om 08:26

Arsenal houdt er rekening mee dat Danny Welbeck lange tijd is uitgeschakeld. De 27-jarige aanvaller liep donderdagavond een horrorblessure op in het Europa League-duel met Sporting Portugal.

Welbeck landde na een kopbal ongelukkig op de grond en heeft vermoedelijk zijn enkel gebroken. De international van Engeland kreeg zuurstof toegediend toen hij met een brancard van het veld ging. "We denken dat het bij Danny om een ernstige blessure gaat. Het is zijn enkel, hij heeft iets gebroken in zijn enkel", laat manager Unai Emery weten.

Bij Arsenal zat de schrik er goed in. "Deze blessure valt Danny zwaar, en ons ook. Het valt iedereen zwaar. De spelers hadden het er ook moeilijk mee, ze hebben het gezien", aldus Emery. Onder meer doelman Petr Cech reageert aangeslagen. "Het zag er ernstig uit, niet prettig om naar te kijken. In gedachten zijn we bij hem."

Welbeck stond sinds zijn entree bij Arsenal in 2014 al veelvuldig aan de kant. In zijn eerste seizoen miste hij de nodige wedstrijden door een scheenbeenblessure, gevolgd door knieproblemen en een knieoperatie het jaar erop. Vorig seizoen hielden een heupblessure en liesklachten hem nog eens elf wedstrijden aan de kant.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws