Kraay jr. enthousiast: 'Als ik De Jong zou zijn dan hoop ik ook dat hij erin komt'

Kraay jr. enthousiast: 'Als ik De Jong zou zijn dan hoop ik ook dat hij erin komt'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 20:28vr 09-11-2018 om 20:28

Hans Kraay jr. heeft hoge verwachtingen van Javairo Dilrosun. De analist is niet verrast dat de twintigjarige aanvaller van Hertha BSC is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Kraay gaat aan tafel bij FOX Sports in op de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Ruud Vormer ontbreekt, ik denk dat dat voorbij is. Dat is even een misvatting geweest. Ook Arnaut Groeneveld (geblesseerd, red.) zit er niet bij, dus het is Javairo Dilrosun die er bij zit. Ik vind dat niet heel verrassend, want Koeman is erg enthousiast over hem. Hij heeft hem veel laten bekijken."

"Het is een linksbenige linksbuiten. Het is een jongen die regelmatig afdraaiende voorzetten geeft", vervolgt Kraay, die Dilrosun indruk ziet maken bij Hertha BSC. "Hij maakt zijn minuten in een goede competitie. Ik begreep dat hij heel veel last had van blessures bij Manchester City. Hij ging voor 300.000 euro van Ajax naar City. Die zagen het heel erg in hem zitten, maar op een gegeven moment zag hij daar geen uitweg en is hij transfervrij naar Hertha gegaan."

Kraay denkt dat Dilrosun al van waarde kan zijn voor Oranje. "Hij is linksbenig, aan de linkerkant. Dat is ouderwets vinden we tegenwoordig. Maar als ik Luuk de Jong zou zijn en ik moet erin om iets te forceren, dan hoop ik dat hij er ook inkomt. Misschien heeft Koeman het wel om dat koppeltje gedaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is de Oranje-oproep van Dilrosun terecht?

(598 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws