Perez tipt jong talent in Nederland: 'Misschien sneller naar het buitenland'

Perez tipt jong talent in Nederland: 'Misschien sneller naar het buitenland'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 13:51ma 12-11-2018 om 13:51

Kenneth Perez denkt dat spelers die het goed doen in de Eredivisie sneller naar het buitenland zullen vertrekken. Door het verschil in niveau tussen de twee topclubs en de rest van de competitie leren spelers bij Ajax en PSV weinig bij, stelt de Deense analist.

Voorlopig winnen PSV en Ajax met speels gemak hun competitiewedstrijden. De uitdaging voor jonge spelers bij die clubs is daarom ver te zoeken. "Misschien moet je dan maar sneller naar het buitenland om meer getest te worden", legt Perez uit bij FOX Sports. "Niet bij de allergrootste clubs, want daar ga je niet spelen. Ik denk dan aan een Eintracht Frankfurt of Borussia Mönchengladbach. Dat zijn ook mooie clubs waar je veel getest wordt."

"Je zal daar veel wedstrijden spelen onder grotere weerstand", vervolgt de Deen. "Het is een fysiek sterke competitie. Voor veel spelers is dat een stap vooruit. Ik kan me voorstellen dat een jonge speler die het een jaar goed gedaan heeft in de Eredivisie nu een andere keuze maakt dan vijf jaar geleden. Hij zal nu eerder denken aan een stap naar het buitenland."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Vind jij dat Kenneth Perez gelijk heeft?

(784 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws