Feyenoord komt met heuglijk nieuws: We hebben er alles aan gedaan

Feyenoord komt met heuglijk nieuws: "We hebben er alles aan gedaan"

12-11-2018 17:28
48

Heuglijk nieuws uit Rotterdam-Zuid: de lichtinstallatie in De Kuip werkt weer. Feyenoord meldt dat via de officiële kanalen. Ruim een week geleden vielen de lichtmasten in het stadion uit tijdens het competitieduel tussen Feyenoord en VVV-Venlo. 

De Rotterdamse club laat weten dat 'tien medewerkers een week lang bezig zijn geweest met testen en repareren'. "Uiteraard zijn we niet blij met het incident dat heeft plaatsgevonden, maar het is een goede les geweest", aldus Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord. "Zowel de kapotte als de kwetsbare onderdelen zijn vervangen. Zo weten we zeker dat een constructiefout niet meer mogelijk is en hebben we er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen."

Er zijn nu aanpassingen gedaan, zodat er in de toekomst géén wedstrijden gestaakt zullen worden vanwege een defect of storing. "We hebben zogenoemde workarounds aangelegd, die ervoor zorgen dat we via twee manieren de verlichting weer aan kunnen krijgen. Zo kan de wedstrijd altijd doorgaan, omdat de lampen binnen het voorgeschreven half uur weer volop schijnen."

De reparatie van de lichtinstallatie betekent ook dat Oranje aanstaande vrijdag definitief in actie kan komen in De Kuip. Wereldkampioen Frankrijk komt op bezoek in Rotterdam. De KNVB is ingelicht, meldt Van Merwijk. "Zij hadden specifiek om een bevestiging gevraagd. Alles zal probleemloos kunnen verlopen en we kijken uit naar een prachtige Oranje-avond."