Excelsior-aanvaller weer veroordeeld: 'Oppassen dat u hier geen vaste klant wordt'

Excelsior-aanvaller weer veroordeeld: 'Oppassen dat u hier geen vaste klant wordt'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 17:50vr 16-11-2018 om 17:50

Excelsior-aanvaller Jinty Caenepeel moet voor drie maanden en vijftien dagen zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg tevens een boete van 3600 euro. De 22-jarige Belg raakte betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf.

Eerder werd Caenepeel al bestraft voor het rijden onder invloed van cannabis. De buitenspeler van de Rotterdammers toonde berouw voor zijn daden. "U moet oppassen dat u hier geen vaste klant wordt. Ik hoop dat ik u de volgende keer niet hier, maar op het scherm of het veld zie", liet de politierechter weten.

Caenepeel verleende tijdens het ongeval geen voorrang van rechts en knalde op een taxi. Vervolgens stopte hij en ging hij met de gewonde chauffeur praten. Daarna nam de aanvaller echter alsnog de benen. Aan de politie verklaarde hij dat als 'een paniekactie'. "Ik had iets gedronken ...", was zijn uitleg.

Omdat Caenepeel pas uren na het ongeval kon verhoord worden, kon hij geen representatieve ademtest meer afleggen. Hij werd dan ook niet vervolgd voor rijden onder invloed, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Caenepeel kwam dit seizoen pas één keer in actie voor Excelsior in de Eredivisie. Als invaller deed hij veertien minuten mee in de stadsderby tegen Feyenoord (3-0 nederlaag).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws