Frenkie de Jong:  Hoe hard we ze gaan pakken? Dat kan ik niet roepen

Frenkie de Jong: "Hoe hard we ze gaan pakken? Dat kan ik niet roepen"

17-11-2018 10:25
51

Matthijs de Ligt geniet van de overwinning op Frankrijk, maar niet te lang. Na de 2-0 overwinning op de wereldkampioen is iedereen lyrisch over Oranje, maar De Ligt tempert de euforie.

"Dat is ook een beetje Nederlands, dat optimisme gelijk", vertelt hij aan Veronica Inside. "We zijn op de goede weg en spelen nu in de Nations League, maar het EK 2020 is het doel. Dat is waar we ons voor willen plaatsen. We doen het met zes punten uit drie wedstrijden goed. Uit bij Duitsland zou het helemaal mooi zijn als we de eerste plek kunnen bemachtigen."

Maandag kan Oranje bij Duitsland de eerste plek in de Nations League bemachtigen. "Dat degraderen zou een leuke bijkomstigheid zijn. Ze zijn al gedegradeerd? Wij willen gewoon voor de eerste plek gaan. Dat is de mentaliteit die we nodig hebben als team. Een Hollands feestje bij een gedegradeerd Duitsland? Dat is genieten, haha."

Ook Frenkie de Jong weigert teveel te blijven hangen in de euforie. "Als we niet verliezen zijn we eerste in de poule, maar we gaan natuurlijk voor de winst. Hopelijk zijn we door als de wedstrijd afgelopen is", vertelt hij aan Voetbal Inside. "Hoe hard we ze gaan pakken? Dat kan ik niet roepen. Duitsland was voor Frankrijk de wereldkampioen. Ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit. Uit tegen Duitsland hebben we het volgens mij nog nooit makkelijk gehad."