'Beste dat ze vertrekken bij Ajax, maar weinig kans op speeltijd bij Barcelona'

'Beste dat ze vertrekken bij Ajax, maar weinig kans op speeltijd bij Barcelona'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 09:37zo 18-11-2018 om 09:37

Henk ten Cate is onder de indruk van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Hij denkt dat beide Ajacieden wel eens naar FC Barcelona kunnen vertrekken, maar vraagt zich af of ze in Camp Nou al veel aan spelen zullen toekomen.

"Het meest logische is dat ze komende zomer vertrekken bij Ajax. Ik denk dat dat de beste keuze is voor hun loopbaan. De Eredivisie is te makkelijk voor ze, ze hebben een grotere uitdaging nodig", laat Ten Cate, voormalig assistent van Frank Rijkaard bij Barça en oud-trainer van de Amsterdammers, weten aan Mundo Deportivo.

Ten Cate weet niet of de Catalaanse grootmacht de beste optie is voor De Ligt en De Jong. "Op hun leeftijd moeten ze iedere week aan spelen toekomen en de kansen daarop zijn bij Barça niet geweldig", stelt hij. "Als iemand naar Barça komt, moet hij er klaar voor zijn. Naar mijn mening zou Barça ze kunnen kopen, maar vervolgens verhuren aan een andere club zodat ze ervaring kunnen opdoen."

"Het zijn spelers met heel veel kwaliteit, maar om zich te ontwikkelen moeten ze spelen, niet op de bank zitten", vervolgt Ten Cate, die gevraagd wordt met wie De Jong te vergelijken valt. "Elke speler is uniek. De Jong kan een mix zijn tussen Deco en Xavi, maar hij is De Jong. Deco en Xavi kwamen van een andere planeet. De Jong heeft het talent, maar hij moet het nog bewijzen."

Poll

Wat is de beste optie voor De Jong?

(6703 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws