Trots op Dilrosun ondanks pijnlijke Oranje-primeur: 'Ajax zag toekomst in hem'

Trots op Dilrosun ondanks pijnlijke Oranje-primeur: 'Ajax zag toekomst in hem'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 07:11di 20-11-2018 om 07:11

Javairo Dilrosun staat na maandagavond voor altijd in de geschiedenisboeken van het Nederlands elftal. De aanvaller van Hertha BSC is de eerste speler ooit die tijdens zijn Oranje-debuut direct geblesseerd uitvalt.

Ajax-jeugdtrainer Frank Peereboom is echter onverminderd trots op zijn oud-pupil, die hij als dertienjarige onder zijn hoede had. "Javairo wist altijd al wat hij wilde – een goede voetballer worden – en is nu beloond", vertelt hij aan De Telegraaf.

Peereboom vindt het dan ook spijtig dat Dilrosun in 2014 besloot om Amsterdam achter zich te laten en zijn geluk bij Manchester City te zoeken. "Javairo speelde bij ons in de tijd dat jeugdspelers pas op hun zeventiende hun eerste contract kregen. Ajax zag wel degelijk toekomst in hem, maar hij heeft zijn eigen plan getrokken."

De jeugdtrainer twijfelde of Dilrosun het zou redden bij Manchester City, maar stelt vast dat de buitenspeler dit seizoen een prima start maakte bij Hertha BSC. "Javairo deed hetgeen hij eigenlijk altijd heeft gedaan: hij liet zijn voeten spreken", aldus Peereboom. "Ik heb hem leren kennen als een heel vriendelijke, bleue jongen, maar die bescheidenheid was ook zijn kracht. Als je geen prater bent, laat je het 'gewoon' op het veld zien. Dat heeft hem tot dusver veel gebracht."

Poll

Kan Dilrosun op korte termijn een vaste waarde in Oranje worden?

(2543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws