Update: Vitesse kan waarschijnlijk naar verschuldigde 400.000 euro fluiten

Update: Vitesse kan waarschijnlijk naar verschuldigde 400.000 euro fluiten

22-11-2018 09:42
18

Vitesse is voor tonnen het schip ingegaan omdat Swoop, tijdens het seizoen 2017/18 hoofdsponsor van de club, niet aan z'n financiële verplichtingen heeft voldaan. Dat meldt De Telegraaf woensdag. 

Het gaat naar verluidt om een bedrag van 400.000 euro. De Telegraaf spreekt van een forse tegenvaller op commercieel vlak. Swoop vroeg in oktober faillissement aan. De kans dat Vitesse van de aanbieder van refurbished Apple en Samsung-producten alsnog de verschuldigde tonnen ontvangt, is onbekend. 

"Het klopt dat er een bepaald bedrag open staat", laat algemeen directeur Joost de Wit aan De Telegraaf weten. "Over de hoogte van dat bedrag doen we echter geen uitspraken. Onze claim ligt inmiddels bij de curator van Swoop."

Overigens was het seizoen 2017/18 op financieel vlak zeer succesvol voor de formatie uit Arnhem. Vitesse eindigde op negen miljoen euro in de plus. Dat komt vooral door grote successen op de transfermarkt. Onder meer Milot Rashica werd voor een miljoenenbedrag verkocht. 

Update 22/11 9.42: De kans is 'relatief klein' dat Vitesse verschuldigde 400.000 euro nog gaat ontvangen. Curator Matthijs Steenpoorte vertelt dat donderdag in gesprek met de Gelderlander. De bank, investeerders én de belastingdienst krijgen voorrang bij nabetalingen van het failliet verklaarde Swoop.