Gio: 'Hij heeft bij Oranje een andere manier van spelen, hij heeft veel potentie'

Gio: 'Hij heeft bij Oranje een andere manier van spelen, hij heeft veel potentie'

23-11-2018 14:18
18

Feyenoord kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet beschikken over Robin van Persie. Dat vertelde trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie, meldt RTV Rijnmond. Nicolai Jörgensen is wél inzetbaar.

Volgens Van Bronckhorst sluit Van Persie, die herstellende is van een spierblessure, maandag weer aan bij de groepstraining. De 35-jarige aanvaller kan zich daardoor richten op de topper tegen PSV van volgende week. Van Bronckhorst beseft het belang van de komende duels. "Willen we deze competitie nog iets, dan moeten we tot de winterstop een honderd procent score halen."

Dat concurrenten Ajax en PSV makkelijker door de competitie gaan, wuift Van Bronckhorst weg. "Ook PSV wint niet altijd makkelijk de laatste tijd. Wij moeten dat gaan ontwikkelen dat we makkelijker spelen. Net als tegen Heracles wil ik weer veel dynamiek zien in het elftal."

Die dynamiek toonde Tonny Vilhena namens het Nederlands elftal tegen Duitsland. De middenvelder was belangrijk tijdens het 2-2 gelijkspel. "Hij heeft bij Oranje een andere manier van spelen. Hij heeft veel potentie dat is duidelijk. Het is knap om met zo'n invalbeurt er gelijk te staan. Hij moet die lijn doorzetten bij ons."

Van Bronckhorst ziet bij Nederland de hand van Koeman, die hij van dichtbij meemaakte bij Feyenoord. "Ik heb veel geleerd van Koeman. Ik heb van dichtbij kunnen ervaren hoe hij werkt. Je pakt altijd dingen op. Ronald kan zich tactisch vaak aanpassen aan de tegenstander, dat is iets dat ik heb geleerd."