Bruma wil weg bij Wolfsburg: 'Ik heb die ambitie en dat moet je durven uitspreken'

Bruma wil weg bij Wolfsburg: 'Ik heb die ambitie en dat moet je durven uitspreken'

01-12-2018 08:16
46

Jeffrey Bruma wil in de winterstop vertrekken bij VfL Wolfsburg. De 27-jarige verdediger voelt zich weer fit na blessureleed, maar zit in Duitsland op de bank. Dat knaagt, erkent hij.

"Ik voel me na een blessure alweer geruime tijd fit, maar de trainer maakt een andere keuze voor de basis. Daarom ga ik in de winterstop rondkijken of een stap naar een andere club mogelijk is", zegt Bruma tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik heb de ambitie om te spelen en ik vind dat je je dan ook moet durven uitspreken."

"De beslissing van de coach respecteer ik en het heeft ook niks met de club of de mensen hier te maken, maar ik wil gewoon weer aan voetballen toekomen", benadrukt de voormalig PSV'er. "Ik heb er vertrouwen in dat dat goedkomt en dat we een oplossing vinden." Wat er precies mogelijk is, moet blijken. "Ik heb hier na dit seizoen nog een contract voor twee jaar en ook voor verhuur sta ik zeker open. In de zomer is de markt een stuk breder en zijn er misschien meer opties."

Een terugkeer naar de Eredivisie of PSV, is niet aannemelijk. "Dat is op dit moment niet de meest logische optie, maar ik sluit nooit bij voorbaat deuren die nog open kunnen gaan", aldus Bruma, die de Eindhovenaren in de zomer van 2016, na twee landstitels, verliet voor Wolfsburg.